Festival Novi Val

U septembru 2015. godine NVO Agora je pokrenula festival fokusiran prvenstveno na talas novih autora iz oblasti filma i (kant)autorske muzike, ali i fotografije. Prvom samostalnom izložbom fotografa Igora Benića iz Budve otvoreno je "nulto" izdanje regionalnog festivala koji okuplja umjetnike novog senzibiliteta sa jasnim autorskim stavom, kako iz Crne Gore tako iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine...

Programska koncepcija festivala "Novi val" su prvi značajniji filmovi mladih filmadžija i novi bendovi ili kantautori koji su snimili ili debitantski album, ili tek par studijskih izdanja, uz uslov da posjeduju izgrađen stil i autorski stav, odnosno stvaralačku posebnost i sviračku izvrsnost.

Tokom tri predhodna izdanja, na festivalu koji se održava svakog drugog vikenda u mjesecu septembru, gostovali su neki od najzanimljivijih i najinventivnijih muzičara odnosno filmskih autora poslednjih godina, a vrlo moguće i u godinama koje tek dolaze.  

Festival je 2015., 2017. i 2018. godine podržala Opština Budva, a volontersku akciju u sklopu festivala finansirala je -tokom sve četiri godine trajanja - delegacija EU u Crnoj Gori, kroz projekat "StroNGO".

Učestvuj i ti

Pozivamo mlade umjetnike da nas kontaktiraju kako bi učestvovali u nekim od naših projekata. Pošaljite nam vaše autorske radove, naravno autentične, drugačije od drugih

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori