Novi Val 2018.

Na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi, na četvrtom izdanju festivala koji promoviše mlade umjetnike iz cijele regije, nastupili su kantautori Sir Croissant iz Banjaluke, Ichabod iz Karlovca, te bendovi Rezerve i Harvo Jay - svi po prvi put u Crnoj Gori. Domaćini, Haze&Ash, ovaj put u pojačanom sastavu, predstavili su svoj prvi album u nastajanju, a već uveliko afirmisana zegrebačka kantautorka Nina Romić održala je  koncert koji ostaje u sjećanju, baš kao i beogradski bend Stray Dogg koji su briljirali.


Filmski program obilježila je crnogorska premijera animiranog kratkometražnog filma "Ježeva kućica", u režiji Eve Cvijanović, koji je privukao izuzetnu pažnju publike, a prikazani su i Nikole Polića, Jasne Nanut, te Barbare Vekarić i Maše Šarović, koje su bile i gošće festivala i lično predstavile kratke filmove "Najtopliji dani leta" i "Nitko nije savršen". 


U sklopu festivala, muzičku radionicu upućenu upravo budućim mladim muzičarima i muzičarkama održala je Nina Romić, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih CG.


Ove godine “Novi Val” su podržali Opština Budva, “Budvanska rivijera”, Turistička organizacija Budva, te niz lokalnih privrednih subjekata; prijatelji festivala su "Grad teatar" i JU "Muzeji i galerije", a volontersku akciju je finansirala delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, kroz projekat StroNGO.Učestvuj i ti

Pozivamo mlade umjetnike da nas kontaktiraju kako bi učestvovali u nekim od naših projekata. Pošaljite nam vaše autorske radove, naravno autentične, drugačije od drugih

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori