Novi Val 2017

Na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi i Vihor baru nastupili su Lovely Quinces, Luce, J.R. August, Svemirko, Kezz, podgorički trio Freedom i domaćini – indie rock duo Haze&Ash, redom održavši izvrsne koncertne nastupe, većina po prvi put u Crnoj Gori.


U filmskom segmentu “Novog vala” premijerno u CG su prikazani kratki filmovi koji su imali premijere na prestižnim filmskim festivalima, a program je otvorio najbolji kratkometražni film Sarajevo Film Festivala “U plavetnilo”, u režiji Antonete Alamat Kusijanović. Mlada glumica iz tog filma, Gracija Filipović, bila je gošća festivala, a to su bili i režiserka Milica Lee Filipovski i režiser Ognjen Isailović, koji su predstavili filmove "Flafi" i "Suvozači". 

Posebnu pažnju publike privukli su i drama o odrastanju ‘Kamen u ruci’ i ‘Nikog nema’, te nagrađivana ostvarenja sa snažnim dramskim nabojem -‘Zvir’ i ‘Tranzicija'”. Prikazana su čak dva filma Nikšićanina Nikole Vučinića, koji iako najavljen, nije uspio doći na festival.


Ove godine “Novi Val” su podržali Opština Budva, “Budvanska rivijera” te niz lokalnih privrednih subjekata; prijatelj festivala je Grad Teatar Budva, a volontersku akciju finansira delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, kroz projekat StroNGO.


Učestvuj i ti

Pozivamo mlade umjetnike da nas kontaktiraju kako bi učestvovali u nekim od naših projekata. Pošaljite nam vaše autorske radove, naravno autentične, drugačije od drugih

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori